Skip to content →

Dette må du vite før du går til anskaffelse av katt

Det er mange ting man må tenke på før man går til anskaffelse av katt. Det finnes mange grunner til at folk får seg kjæledyr, og ikke alle er like gode. Det er som den britiske dyrevernorganisasjonen sier: «It is for Life, not just for Christmas».

En katt er en fantastisk følgesvenn og kamerat, men også mye arbeid. Som katteeier har du ansvar for et annet levende vesen, og katter, som mennesker, har behov som må dekkes.

Praktiske ting

Selv om det er fult mulig å skaffe seg en katt gratis, er katter definitivt ikke gratis i drift. De trenger mat, kattesand, vaksiner og øremerking. Og går du til anskaffelse av en hankatt bør den kastreres. De fleste ansvarlige katteeiere velger også å forsikre katten sin da veterinær-regningen fort kan bli høy om katten din skulle bli syk eller skadet.

Før du skaffer deg katt er det viktig at du tenker over hvem som skal ta vare på katten om du drar på ferie, eller bare skal være borte en helg. I motsetning til hva mange tror kan ikke katter være alene i flere dager. De trenger både mat, vann og ikke minst kos. Skal du på ferie, er det aller beste om du kjenner noen som kan bo i huset ditt til du kommer tilbake.

Gjennomsnittlig levealder for en katt er 12 år. Det er en lang forpliktelse, og katten trenger at du er der gjennom hele livet.

Hvilken katt passer deg

Katter er forskjellige, akkurat som oss mennesker. Så før du skaffer deg katt bør du tenke over hva slags katt du ønsker deg. Skal det være en inne- ellerutekatt? Vil du ha en sosial og pratsom katt, eller foretrekker du en litt mer reservert type? Er det viktig for deg at katten liker barn? Har du allergikere i omgangskretsen din bør du vurdere å gå til anskaffelse av en allergivennlig katt.

Før du bestemmer deg kan det være en fordel om du leser deg litt opp på de forskjellige katterasene sine egenskaper, sånn at du kan velge en katt som passer deg, ditt temperament og dine behov. Dere skal jo tross alt være venner i lang tid, du og katten.

Har du bestem deg for å adoptere fra Dyrebeskyttelsen, kan du ta turen innom å hilse på, sånn at dere kan bli godt kjent før dere reiser hjem sammen.